Energieopslag

Het elektriciteitsnet is steeds vaker overbelast en lokaal kan onvoldoende netcapaciteit beschikbaar zijn. Met een energieopslagsysteem zorg jij zelf voor voldoende elektriciteit.

Bedrijven die veel stroom verbruiken, zoals grotere kantoren of datacenters, kunnen regelmatig niet op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Bestaande bedrijven kunnen niet uitbreiden, zonne-energieprojecten kunnen niet gestart worden en de plaatsing van laadpalen op grotere schaal komt in gevaar. Ook als een netverzwaring wel mogelijk is, is het proces tijdrovend en bovendien erg kostbaar, door vereiste aanpassingen aan de infrastructuur. Een energieopslagsysteem is dan dé oplossing.

Zonnepanelen - Fleet Facilities

Energieopslagsysteem

Door energie op te slaan wanneer deze beschikbaar is en vervolgens in te zetten wanneer nodig kunnen energiegebruikers zoals bedrijven of particulieren voorzien in hun energiebehoefte. Dit maakt het mogelijk om zonne-energie efficiënt in te zetten door gebouwen van elektriciteit te voorzien en elektrische auto’s op te laden wanneer gewenst. Het opslagsysteem kan geladen worden:

  • vanuit het elektriciteitsnet (grid) op het moment dat elektriciteit beschikbaar is;
  • vanuit het elektriciteitsnet (grid) op specifieke momenten (relevant bij variabele tarieven);
  • vanuit eigen bronnen, zoals zonne-energie.

De energieopslagsystemen van Fleet Facilities kunnen vanuit al deze bronnen geladen worden.

Integratie met laadoplossingen

Onze energieopslagsystemen werken naadloos samen met laadoplossingen. De Smappee laadpalen in ons assortiment maken gebruik van dynamisch load-balancing waardoor een optimale samenwerking tussen de laadpaal en het opslagsysteem gewaarborgd is. De innovatieve laadpalen van Smappee laten jou veilig en snel je auto opladen met de door jou opgeslagen energie.

Outdoorcabinet 3 Systemen LV Gesloten - Fleet Facilities

Een opslagsysteem op maat

Wij adviseren, leveren, installeren en onderhouden energieopslagsystemen bij jou op locatie. Het energieopslagsysteem kan zowel binnen of buiten geplaatst worden, het systeem is verplaatsbaar en bovendien modulair. Wanneer meer opslagcapaciteit nodig is, bijvoorbeeld door groei van het wagenpark, kan het energieopslagsysteem uitgebreid worden. Over veiligheid hoef jij je geen zorgen te maken; uiteraard werken wij veilig en conform geldende richtlijnen. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor storingsmeldingen en onderhoudsactiviteiten. Eventuele storingen lossen wij meteen op, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen.

Duurzame energie CO2 vrij - Fleet Facilities

Investeer in duurzame energie

Dat we zuiniger moeten zijn op onze planeet begint bij de hele maatschappij steeds meer door te dringen. Bijdragen aan de verduurzaming van de aarde en reductie van CO₂ is bovendien geen keus maar een must. Nederland streeft naar een volledig CO₂ vrij elektriciteitssysteem in 2050. Bestaande fossiele bronnen van elektriciteit moeten worden vervangen door hernieuwbare bronnen. Dit vraagt een niet-vrijwillige bijdrage van het bedrijfsleven. 

Maak jij nu de overstap naar duurzame energie?

Neem contact op en ontdek hoe wij jou daarbij kunnen ontzorgen.

Contact

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons op Social Media